guided tours & hospitality

via-cultura
HOME
STREEK & STEDEN
TIPS
BLOG
ZAKELIJK
CONTACT
 Stadswandelingen & Excursies
MAASTRICHT  -  AKEN  -  LUIK

500 jaar geleden begon een periode van 150 jaar geloofsoorlogen in Europa. Dat heeft ook in de regio Maastricht-Aken-Luik diepe sporen getrokken.

Beeldenstormers en brandstapels, katholieken en ketter: ik laat u de mooiste plekjes zien en maak de geschiedenis weer levend voor u!

Wilt u een rondleiding op maat, met leuke & spannende verhalen over de strijd tussen katholieken en protestanten? Stuur dan een email!

Rondleidingen zijn mogelijk in Maastricht, Aken, Luik, Vaals, Valkenburg. Maar ik  maak ook graag een programma op maat voor u of uw gezelschap.


LEZINGEN

In het kader van 500 jaar reformatie en andere historische thema's verzorgt via-cultura ook lezingen voor uw cursisten, verenigingsleden of uw gasten.

De lezingen worden met (audio-)visuele middelen ondersteund en kunnen op diverse doelgroepen worden afgestemd. Als inleiding of als uitdaging tot hard-core history...

Meer weten? Laat mij weten wat ú wilt en ik maak graag een vrijblijvende offerte voor u!


DORDRECHT

Als aanvulling op de programma-onderdelen rondom 500 jaar Reformatie bieden wij in 2018 en 2019 ook excursies aan naar Dordrecht. Dit in het kader van 400 jaar Synode van Dordt. Meer informatie over de dagexcursie kunt u op de actiepagina Uitgelicht vinden.

In het Dordrechts Museum wordt vanaf najaar 2018 uitgebreid aandacht besteed aan deze belangrijke mijlpaal voor de protestantse beweging in Nederland en in Europa. Wat waren de belangen, wie waren erbij betrokken? Welke richting zou het Nederlandse protestantisme kiezen: meer of minder tolerant? Daarover ging het in 1618. En misschien ook wel in 2018. De geschiedenis als spiegel voor het heden? Dat beslist u zelf!


www.hilbert.guide
TEL +31 (0)6 - 22 94 33 03
OVER MIJ