stadswandelingen &
natuurwandelingen

onderwijs &
projectenvia-cultura
Over mij

Als historicus heb ik na vele 'omzwervingen' mijn roeping gevonden: freelance docent, gids en gastheer zijn en mensen daarbij laten delen in het moois dat deze prachtige grensstreek en 2000 jaar cultuurgeschiedenis te bieden hebben. Ik ben daarbij zowel buiten actief, maar verzorg ook 'binnen' aansprekend project-onderwijs vanuit verschillende invalshoeken. via-cultura.nl  is bij dit alles mijn platform.

Met gevoel voor humor maak ik geschiedenis weer levend en probeer ik altijd een verbinding met het heden te leggen. Met oog voor tradities, maar zonder angst om heilige huisjes omver te werpen.

via-cultura organiseert ook stadswandelingen en dagtochten in het Heuvelland, in de Voerstreek en Ardennen en in de Duitse Eifel. Natuurlijk altijd op maat; een lunch of een koffietafel met vlaai is natuurlijk altijd een optie, maar misschien heeft u meer trek in een wijnproeverij of lokale streekproducten. Dit alles in een landschappelijk schitterende setting vol geschiedenis en cultuur.

Sinds 2022 ben ik als vrijwilliger-gids ook actief voor Stichting het Limburgs Landschap.

`
Lezingen & Onderwijs

via-cultura werkt samen met scholen in het voortgezet en middelbaar onderwijs om actuele thema's uit maatschappij en (moderne) geschiedenis verder uit te diepen. Dat kan in de vorm van een project, maar ook als adhoc oplossing voor scholen met een acuut roosterprobleem. Aansprekend thematisch onderwijs (in een breed curriculum), dialogen aangaan met de leerlingen en de eigen meningsvorming en reflectie vormen de kernpunten.

Ook houd ik vaak over historische onderwerpen uiteenlopend van het ontstaan van het Christendom tot aan de betekenis van de 18e eeuwse Verlichting.

Interesse? gewoon even contact opnemen!


HOME
STREEK & STEDEN
CONTACT
Hoofdstraat 69
6281 BC  Mechelen
                
© via-cultura 2023

TEL +31 (0)6 - 22 94 33 03
OVER MIJ
TIPS & PARTNERS
ZAKELIJK