guided tours & hospitality

via-cultura
Stads- en landschapswandelingen vanaf 1,5 uur. In 2018: speciale aandacht voor 500 jaar reformatie met themarondleidingen!

Nieuw zijn ook de rondleidingen door Valkenburg, Vaals en landschapswandelingen op diverse plaatsen in Heuvelland en Voerstreek met het historische thema Hertogdom Limburg.
Overal liggen de verborgen pareltjes voor het oprapen! 

HOME
STREEK & STEDEN
TIPS & PARTNERS
BLOG
ZAKELIJK
CONTACT
NEWSLETTER
Wilt u met uw vereniging of familie de streek eens wat beter leren kennen? Ik maak graag een vrijblijvende offerte voor u! Excursies worden natuurlijk op maat samengesteld. via-cultura regelt indien gewenst ook vervoer, onderdak of een lunch voor u en uw gasten, of een bezoek aan een wijngoed of een lokale bierbrouwerij.
Maastricht

De hoofdstad van Bourgondisch Nederland. Populaire bestemming voor een dagje winkelen, in de vele eeuwenoude straatjes. Maar ook een stad waar nog veel te ontdekken valt op het gebied van stadsschoon, van cultuur en geschiedenis

Sintervoas
en Onze Lieve Vrouwekerk zijn een must, maar maak ook eens een wandeling op de oude stadswallen, door het Jekerkwartier of bezoek de kazematten van Maastricht.

Vanuit de Romeinse nederzetting ontwikkelde Maastricht zich in de Middeleeuwen tot een bloeiende stad, van leerlooiers en lakenwevers, van armenhuizen tot voegindustriéle stadskazernes, Karl Marx, Petrus Regout en de Zonnekoning, ze komen allemaal voorbij....
Aken

Aken is synoniem met Karel de Grote. Na het vertrek van de Romeinen uit deze streek wist Karel de Grote het leeuwendeel van Europa uiteindelijk weer om te smeden tot iets dat leek op een bestuurlijke eenheid.  Met Aken als kloppend hart van het rijk.

Rathaus en Dom getuigen van deze vroegste Karolingische bouwgeschiedenis. via-cultura neemt u graag mee naar deze prachtige en gezellige stad en toont haar geschiedenis, haar bouwontwikkeling en haar belangrijkste bezienswaardigheden.

Natuurlijk komt ook Bad Aachen aan bod. Veel herinnert in Aken  nog aan de hoogtijdagen van de stad als een van de meest beroemde Kurorte van Europa. Misschien durft u zelfs een bekertje zwavelhoudend water te drinken...

Luik

De vurige stede, een stad met een geschiedenis van vele oproeren. Maar in de 18e eeuw ook het Rome van het Noorden genoemd. Alhoewel je in Luik goed 'verder' moet kunnen en durven kijken is er veel moois te zien. Luik is een stad waaraan je de geschiedenis kan aflezen. Van de oude prinsbisschoppelijke stad tot aan het futuristische station van Calatrava.

Beklim de Montagne de Bueren en bezoek het hooggelegen park en geniet van het prachtige uitzicht over de Maasvallei.

Ga met via cultura op ontdekkingsreis door de stad van de Liégiois en proef de grote culturele verscheidenheid van deze stad. Een stad die meer is dan het aanzien van alleen de troosteloze flats en appartementen op weg naar uw vakantiebestemming in Frankrijk.
 Stadswandelingen & Excursies
www.hilbert.guide
TEL +31 (0)6 - 22 94 33 03